Primăria București prelungește contractul cu McDonald’s. Va primi circa 5 milioane de lei anual

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat luni o hotărâre privind prelungirea valabilităţii asocierii cu McDonald’s pe o perioadă de 15 ani.

„Încheiem azi actul adiţional la contractul cu McDonald’s. După cum ştiţi, contractul cu McDonald’s pentru şase locaţii din Bucureşti a început în urmă cu 26 de ani. În urma acestui contract, noi primeam până lunile acestea undeva la un milion de lei pe an. După semnarea contractului, vom primi undeva la 5 milioane de lei pe an, actualizăm deci cu valoarea de piaţă a acestor terenuri pe care noi le deţinem”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, în şedinţa CGMB.

Hotărârea prevede aprobarea unui act adiţional la contractul de asociere din 1995 cu McDonald’s România, actual Premier Restaurants România SRL, negociat şi agreat în baza raportului întocmit de un expert acreditat ANEVAR, scrie G4Media.

Primarul general este împuternicit să semneze, în calitate de reprezentant legal al municipalităţii, actul adiţional ce conţine următoarele amplasamente Şos. Mihai Bravu nr. 307, Şos. Olteniţei nr. 21, Şos. Colentina nr. 79, Bd. Basarabia nr. 99, Str. Buzeşti nr. 47-51 şi Str. Buzeşti 47A, Calea Rahovei nr. 237.

Asociatul va plăti proprietarului procent din vânzările nete lunare ale fiecărui restaurant ce funcţionează pe terenurile asocierii, dar nu mai puţin decât sumă minimă garantată, ambele calculate după anumite formule.

Suma minimă garantată lunară va fi indexată în mod automat la data de 1 ianuarie 2023, iar pentru perioadele următoare la fiecare dată de 1 ianuarie, pe toată durata asocierii.

„Asociatul va plăti suma datorată în zilele şi potrivit modalităţii prevăzute în prezentul contract. Dacă asociatul nu plăteşte suma datorată la termenul stabilit, va plăti penalităţi de 0,25%/zi calculate la suma neachitată, de la data de la care suma datorată trebuie plătită şi până la data efectuării plăţii, inclusiv, indiferent dacă valoarea acestora depăşeşte cuantumul debitului principal”, prevede actul adiţional.

Potrivit acestuia, dacă la un moment dat, dreptul proprietarului asupra întregii suprafeţe de teren ce face obiectul unui amplasament al asocierii este transferat în totalitate unor terţi, asocierea pentru acel amplasament va înceta, urmând ca părţile să încheie un act adiţional în acest sens.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati