Primăria București vrea să cumpere 17.000 de teste rapide pentru angajați

Primăria Capitalei vrea să achiziționeze 17.000 de teste rapide (antigen) pentru testarea personalului din cadrul serviciilor de utilitate publică /companiilor municipale, a structurilor de interes public local aflate în subordinea Consiliul General al Municipiului Bucureşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum și personalului din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Consiliului General, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de mâine a Consiliului General.

Finanțarea Proiectului se va realiza din bugetul Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucureşti, prin virare de credite bugetare, scrie Hotnews.ro.

Testarea se va realiza de către personalul din reţeaua de medicină şcolară sub îndrumarea personalului din cadrul „Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale dr. Victor Babeș”.

”În municipiul Bucureşti, din datele statistice privind evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, se indică o creştere masivă a numărului de persoane infectate cu SARS Cov-2, motiv pentru care este necesară adoptarea de măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii la nivel comunitar, a coronavirusului, prin intermediul factorului uman implicat în acest proces. S-a constatat că la nivelul administraţiei publice locale, personalul din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale, al căror acționar majoritar este Consiliul General al Municipiului Bucureşti/structurilor de interes public local aflate în subordinea Consiliul General al Municipiului Bucureşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, este expus in mod direct riscului de îmbolnăvire, putând deveni la rândul lor, vector de transmisie intra-comunitară. Obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă achiziționarea a 17.000 de teste rapide (antigen), în vederea evaluării personalului din structurile a publice locale, direct şi activ implicate în procesul de prevenire a diseminării virusului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati