Primăria Bucureștiului reia construcția unei clădiri în complexul Palatului Mogoșoaia

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va fi reluat şi finalizat proiectul construirii şi amenajării Clădirii Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, o lucrare demarată în anul 2012 şi neîncheiată.

„Reluăm şi ducem la bun sfârşit proiectul construirii şi amenajării Clădirii Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, o lucrare demarată în anul 2012 şi nefinalizată. În acest sens, prin Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, am lansat procedura pentru achiziţia lucrărilor necesare finalizării acestui proiect.
  • Clădirea Lapidarium Văcăreşti va cuprinde două săli expoziţionale, care vor adăposti elemente litice, fresce, machete, relevee şi alte piese documentare şi de artă, un Foaier şi o Sală Auditorium cu 200 de locuri destinată evenimentelor culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferinţe, simpozioane, etc.”, a scris Nicuşor Dan, duminică pe Facebook.
Edilul a mai spus că, în acelaşi proiect, urmează a fi amenajat şi un Depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcăreşti, care a avut loc în anul 1986.
Foto: Facebook / Nicusor Dan
„Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist. În prezent, proiectul este realizat în proporţie de 75 % şi are un termen de execuţie de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul face parte din planul de amenajare a Parcului istoric Mogoşoaia, aprobat prin PUZ în anul 2011, şi urmăreşte ca prin diversificarea ofertei culturale să răspundă cerinţelor unui public tot mai numeros”, a completat Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati