Primăria Capitalei a creat un hub unic destinat organizațiilor de tineret și de studenți. Se oferă gratuit spațiu și expertiză

Primăria Capitalei, prin proiectul Centrului pentru Tineret al Municipiului București, a creat un spațiu unic în țară, CTMB HUB – destinat organizațiilor de tineret și de studenți din București unde, începând de astăzi, vor putea beneficia gratuit de spațiu și expertiză.

”Orașul tinerilor! Proiect pentru tineri unic în țară! Am participat azi la lansarea programului CTMB HUB, un proiect dedicat tinerilor bucureșteni, implementat la inițiativa Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Mă bucur că am fost alături de cei care reprezintă viitorul și sper că proiectele și programele pe care le derulăm sunt de un real folos tinerilor!”, a scris edilul Capitalei pe pagina de Facebook.

Acest HUB va aduna la un loc proiecte, idei și programe dedicate tinerilor bucureșteni, iar asociațiile de studenți și de tineret vor putea iniția, cu ajutorul echipei CTMB, ateliere de antreprenoriat, educație și formare, dezvoltare organizațională, mentorat.

”Punem la dispoziția elevilor și studenților bucureșteni programe de mentorat și leadership.

O componentă importantă a activității acestui HUB va fi cea de relații externe. Având în vedere faptul că există centre pentru tineret la nivelul întregii Europe, vom semna protocoale și parteneriate cu centrele respectivă, astfel încât să dezvoltăm proiecte atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat directorul Centrului pentru Tineret al Municipiului București, Georgiana Trifu.

Până în prezent, 45 de organizații au aderat la CTMB HUB.

CTMB HUB va conține 5 sfere de acțiune:

· Școala de antreprenoriat – care sprijină tinerii pentru bună desfășurare a afacerilor, identificarea formelor de finanțare ale start-up-urilor, deschidere de afaceri noi în rândul tinerilor și diminuarea obstacolelor apărute în demararea afacerilor.

· Digital Bucharest – CTMB HUB va contribui la crearea unei biblioteci digitale, dar și a unei platforme în care tinerii și studenții din București vor putea regăși toate informațiile de care au nevoie în carieră.

· CTMB EduFORM constă în organizarea unor cursuri de calificare, inițiere sau perfecționare

· Career CTMB face referire la consilierea tinerilor pentru a identifica soluțiile posibile și pentru a sprijini tânărul în adoptarea celei mai potrivite decizii a tinerilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati