Primăria Capitalei a început distribuirea măştilor gratuite pentru persoanele cu dizabilităţi şi seniorii bucureşteni

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori şi Direcţia de Asistenţă Socială distribuie, la cerere, măşti de protecţie gratuite persoanelor vârstnice aflate în stare de vulnerabilitate, cu vârsta de minim 65 de ani, precum şi persoanelor cu dizabilităţi deplasabile care au solicitat acest lucru, astfel încât acestea să poată părăsi locuinţă în condiţii de siguranţă, până când vor primi măşti din partea direcţiilor de sănătate publică, conform prevederilor OUG 78/2020.

În urma apelului lansat de Primăria Capitalei privind necesarul de măşti de protecţie în perioada pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 pentru cei care nu au posibilităţi să şi le achiziţioneze, au fost înregistrate 950 de solicitări, dintre care 400 din partea seniorilor bucureşteni şi 450 din partea persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, echipele Centrului pentru Seniori şi ale DGASMB au început să distribuie măşti de protecţie solicitanţilor, fiecare persoană primind câte 30 de buncăi.

Înscrierile continuă şi acum. Cei interesaţi pot trimite solicitări la adresele de email mastiseniori@cs-mb.ro pentru persoanele vârstnice şi registratura@dgas.ro pentru persoanele cu dizabilităţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati