Primăria Capitalei a investit 400.000 de euro în secția de oncologie de la Spitalul Burghele

Primăria Municipiului București (PMB) anunță că a investit 400.000 de euro, bani din fonduri proprii, pentru amenajarea spațiului de la Serviciul de Oncologie al Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele. Secția Spitalizare de zi a instituției, care se întinde pe două nivele, are 30 de paturi pentru bolnavi.

Într-un comunicat de presă citat de rohealthreview.ro, PMB precizează că, în secția Spitalizare de zi, pacienții oncologici beneficiază de tratamente loco-regionale și perfuzabile pentru: cancerele urogenitale (cancerul de prostată, de testicul, de vezică urinară, de rinichi), dar și alte neoplazii (cancerul de colon, din sfera ORL, sân etc).

Tratamente specifice antineoplazice:
• chimioterapie și imunoterapie intravezicală cu scop adjuvant
• tratamente sistemice prin perfuzii intravenoase (chimioterapie, imunoterapie, terapie țintită cu anticorpi monoclonali, agenți antiosteolitici)
• tratamente paliative, inclusiv paracenteze și toracocenteze
• monitorizarea afecțiunilor oncologice cu și fără investigații de înaltă performanță.

Anul trecut, 500 de bolnavi de cancer s-au tratat în această secție, iar în primul semestru al lui 2019, peste 400.

Personalul medical este format din 4 medici (3 oncologi și 1 urolog), 10 asistente medicale, dintre care 5 asistente specializate în oncologie și un farmacist.

Pacienții care sunt internați la Oncologie-Spitalizare de zi provin, în general, din Secția de Urologie a Spitalului Clinic “Prof.Dr. Th. Burghele”, care tratează anual aproximativ 2000 de cazuri din București, dar și din țară (aproximativ 30%).

Documentele medicale necesare pentru internarea la Oncologie-Spitalizare de zi sunt: card de sănătate, adeverință de asigurat, bilet de trimitere/scrisoare medicală (tip CNAS), buletin de identitate, documente medicale referitoare la diagnostic.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati