Primăria Capitalei, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu. Reacția Gabrielei Firea

Primăria București a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 lei pentru lipsa Registrului Spațiilor Verzi, după ce s-a constatat că PMB nu are un Registru al Spațiilor Verzi întocmit conform normelor. Mai mult, administrația locală nu deține nicio informație despre suprafața tipurilor de terenuri din intravilanul localităţii, ce ar fi trebuit să compună acest Registru.

Gabriela Firea reacționează după amenda primită de la Garda de Mediu. Primarul general al Capitalei spune că sancțiunea este abuzivă și îi cere, în schimb, ministrului Mediului să rezolve problema de pe râul Dâmbovița, scrie Digi24.

Edilul spune că a făcut deja o sesizare către ministru, dar că nu a primit niciun răspuns.

PMB a luat o amendă de 100 de mii de lei de la Garda de Mediu după ce, în urma unui control, comisarii au constatat că municipalitatea nu deține un registru al spațiilor verzi întocmit conform normelor.

Registrul trebuie să inventarieze toate spațiile verzi din oraș și să fie făcut public.

În plus, din datele prezentate, rezultă că suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de nici 9 metri pătrați în București, de trei ori mai puțin față de limita impusă de Comisia Europeană.

Gabriela Firea, atac la ministrul Mediului: „Aloo, Ministerul Mediului!? Domnu’ Alexe!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea l-a atacat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Mediului Costel Alexe, vorbind despre „controale în bătaie de joc, cu amenzi abuzive”, după ce Primăria a fost amendată de Garda de Mediu.

„Aloo, Ministerul Mediului!? Domnu’ Alexe!! Aud ca va relaxati in Delta, la resort luxos!! Lasati distractia, campania electorala si asa-zisele controale in bataie de joc, cu amenzi abuzive. Vedeti ce se intampla sub ochii vostri!! E treaba voastra si nu v-o faceti!! Domnul Ministru e pe la Iasi, prin campanie, vrea sa fie presedinte de Consiliu judetean!

Il doare in cot de Bucuresti! Aici vine doar sa-si ia salariu gras, secretara draguta, masini, protocoale, interese!!

Am trimis sesizari oficiale si catre Ministerul Mediului, si catre Apele Romane, sa curete dejectiile de pe Dambovita.

Personal i-am sesizat suplimentar Domnului Alexa de la Mediu problema! Nu a catadicsit sa raspunda! Nu-i pasa! Nu-l intereseaza! Nu trece pe acolo, probabil! Deci, problema nu exista!Nici pe noi, de la Primarie, nu ne lasa sa intervenim, sa curatam Dambovita – ne cearta ca nu noi suntem proprietari sau administratori, ci Guvernul, dar nici ei nu fac nimic!!

Indolenta crasa! Dispret fata de oameni! Cel mai penibil ministru al mediului!”, a scis Firea pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati