Primăria Capitalei, amendată cu 150.000 de lei de Garda de Mediu

Amendă imensă pentru poluare în București. Primăria Capitalei va fi sancţionată cu 150 de mii de lei de Garda de Mediu, după ce în ultimele zile senzorii pentru calitatea aerului au fost dați peste cap de nivelul extrem de poluare cu particule periculoase. Iar administrația locală nu a luat măsuri, nici acum nici în perioada anterioară, potrivit tvrinfo.ro.

E nevoie de un plan integrat pentru calitatea aerului în București și tocmai lipsa acestui plan a condus la situația în care Primăria Municipiului București urmează să fie amendată cu 150 de mii de lei.

Municipalitatea ar fi trebuit să vină cu acest plan până pe data de 15 februarie, însă nu s-a conformat. Inițial era vorba de o amendă de 100 de mii de lei, însă până la urmă Garda de Mediu va aplica această amendă de 150 de mii de lei.

În ultimul weekend au fost înregistrate valori record de poluare în București. Senzorii care măsoară nivelul de poluare a aerului au stat aproape continuu pe roșu în mai multe zone ale municipiului București. Situația din weekend a apărut din cauza acelui calm atmosferic care nu a fost favorabil dispersiei poluanților.

Principalele cauze ale poluării în Capitală sunt în continuare traficul și încălzirea rezidențială.

De altfel, șeful Gărzii Naționale de Mediu spune că în ultimele luni a notificat de 14 ori Primăria Capitalei pentru realizarea acestui plan integrat pentru calitatea aerului, însă dinspre PMB nu a venit niciun răspuns.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati