Primăria Capitalei anunță că traficul rutier în zona Ciurel va fi deviat

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că joi, începând cu ora 7.00 dimineaţa, vor sosi în şantier utilajele şi prima grindă de 41 de tone aferentă tablierului metalic ce face joncţiunea peste bd. Virtuţii.

În acest scop, miercuri seara, începând cu ora 23.00, se va devia traficul în zona Ciurel, pe sensul Piaţa Presei către bd. Ghencea. Devierea se face pe breteaua executată de antreprenor.

Acest proiect, iniţiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuţie de 10 %, iar în prezent, nodul Virtuţii, componentă a acestei investiţii, e realizat în proporţie de peste 90%. Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare imediat în Cartierul Drumul Taberei), o altă secţiune până în centura Bucureştiului şi a treia – din centura Bucureştiului până în autostrada A1.

În proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile (construcţii) pentru expropriere. CGMB a aprobat culoarul de expropriere pentru cea de-a doua etapa a proiectului (Nod Virtuţii-Uverturii) şi s-a dat ordin de începere pentru proiectare.

Proiectul urmăreşte realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenţei şi Autostrada A1: se traversează Şoseaua Virtuţii, apoi se poate ieşi în cartierele Drumul Taberei şi Militari, de acolo în Centura Bucureştiului şi mai departe în Autostrada A1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati