Primăria Capitalei anunță ce puteți face în cazul în care v-ați pierdut câinele în perioada sărbătorilor

Dacă v-ați pierdut câinele de Revelion, iar acesta va fi găsit de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), există două posibilități pentru a-l recupera:

1. În cazul în care câinele dvs. este microcipat și înregistrat în Registrul de Evidență al Câinlor cu Stăpân (RECS), veţi fi contactat în maximum 24 de ore. Asigurați-vă că datele dumneavoastră de contact, în special numărul de telefon, înregistrate în RECS, sunt de actualitate. 

2. Dacă nu aveţi câinele microcipat, nu veţi putea fi contactat, prin urmare vă recomandăm să verificaţi zilnic paginile de Facebook ale adăposturilor: ASPA Pallady, ASPA Bragadiru și ASPA Mihailesti. Toţi câinii ridicați de pe domeniul public, de pe raza municipiului Bucureşti, sunt fotografiaţi şi publicați pe Facebook. Prin urmare va trebui să vă identificați singur câinele pierdut și să contactați ulterior ASPA, în vederea recuperării acestuia. 

Așadar, câinii pierduţi s-ar putea întoarce acasă mai repede dacă aceștia ar fi microcipați şi înregistrați în RECS, așa cum prevede legea.

Nerespectarea acestei obligații legale se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati