Primăria Capitalei anunță lansarea unui apel de proiecte pentru organizaţiile implicate în protecţia refugiaţilor

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, anunţă că în cadrul parteneriatului cu Fundaţia Comunitară Bucureşti pentru Fondul de Urgenţă „Împreună” s-a lansat vineri un apel de proiecte pentru organizaţiile implicate în protecţia refugiaţilor.

Organizaţiile neguvernamentale care oferă adăpost şi sprijin mamelor şi copiilor refugiaţi din Ucraina sunt invitate să se înscrie până pe data de 22 martie 2022, ora 21.00, având în vedere ca nevoile acestora trebuie acoperite urgent.

Prin coordonarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Fundaţia Comunitară Bucureşti oferă finanţări de până la 10.000 de lei pentru fiecare organizaţie neguvernamentală care va fi selectată şi care oferă adăpost şi susţine – fie prin propriile centre de cazare, fie în alte modalităţi – mame şi copii, refugiaţi din Ucraina.

Finanţarea are în vedere refugiaţi care nu sunt în tranzit, ci rămân pe o perioadă mai lungă de timp în centrele de suport. Astfel, sunt acoperite costurile ce ţin de întreţinerea mamelor şi copiilor lor, pentru hrană, produse de igienă, medicamente, alte nevoi speciale.

Procesul de aplicare, selecţie şi contractare este rapid şi simplificat pentru a răspunde cât mai bine urgenţelor.

– Lansare apel: 18 martie 2022

– Termen limită primire aplicaţii: 22 martie 2022, ora 21.00.

– Selecţie şi anunţarea organizaţiilor selectate pentru finanţare: 23 martie 2022

– Contractare şi plată: 24 martie 2022

Găsiţi detalii complete despre aplicaţii în următorul link: https://bit.ly/AplicaRazom

Suma totală strânsă în Fondul de Urgenţă „Împreună”, lansat în data de 04 martie de DGASMB şi Fundaţia Comunitară Bucureşti, este de 66.610 lei, dintre care 21.534 lei provin din donaţii şi 45.076 lei dintr-o finanţare primită de la Global Fund for Community Foundations.

Pentru transportul refugiaţilor aflaţi în tranzit în centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, fără mijloace de a merge mai departe, au fost folosiţi 9.544 lei, pentru destinaţii neacoperite de ofertele de transport gratuit, iar suma de 7.066 lei va fi folosită pentru a asigura transportul altor refugiaţi care au solicitat DGASMB sprijin pentru a ajunge în alte ţări.

Din suma totală acumulată în Fondul de Urgenţă „Împreună”, 50.000 de lei sunt alocaţi pentru susţinerea nevoilor femeilor cu copii, refugiaţi din Ucraina, care stau o perioadă mai lungă in Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati