Primăria Capitalei cumpără generatoare pentru taberele de sinistrați amenajate în sălile de sport din București

Primăria Municipiului București achiziționează 15 generatoare necesare celor 12 tabere de sinistrați amenajate în sălile de sport din municipiul București. 

Achiziția, în valoare de 1.050.000 lei fără TVA, se înscrie în setul de măsuri ce trebuie luate la nivelul autorității locale în situații ante-eveniment și post-eveniment, potrivit atribuțiilor specifice date de Hotărârea 557/2016 privind managementul tipurilor de risc.

“Aceste generatoare de mare putere sunt foarte utile pentru că vor asigura independența energetică a taberelor de sinistrați în situațiile de urgență. Astfel, ele vor susține întregul consum energetic necesar în caz de nevoie, de exemplu iluminatul taberelor, încălzirea lor, punerea în funcțiune a puțurilor de mare adâncime.

Sălile de sport pe care le avem pregătite sunt complet utilate, dotate cu echipamente și materiale necesare situațiilor de urgență post-evenimente și au o capacitate totală de 4.500 de locuri”, a spus primarul general, Nicușor Dan:

Cele 12 unităti de învățământ unde Primăria Capitalei a amenajat tabere pentru situații de urgență sunt: Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”, Școala nr. 80, Școala nr. 103, Școala nr. 117, Școala nr. 45, Școala nr. 143, Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare, Colegiul „Anghel Saligny”, Școala nr. 165, Școala nr. 40, Școala nr. 96, Colegiul Național „Iulia Hașdeu”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati