Primăria Capitalei demarează mâine al 8-lea tratament de combatere a ţânţarilor şi al 5-lea tratament de larvicidare

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti, demarează începând de miercuri cel de-al 8-lea tratament de combatere a ţânţarilor şi cel de-al 5-lea tratament de larvicidare (eliminare a larvelor de ţânţari).

Astfel, tratamentul de combatere a ţânţarilor se va desfăşura zilnic, în intervalul 21.30-05.30 şi se va aplica în următoarele zone:

– Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complex-uri studenţeşti, 2 locaţii ale TVR, Grădina Zoologică;

– Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unităţi militare, 7 cimitire, 13 spitale;

– Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studenţesc, 1 unitate militară;

– Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unităţi militare, 7 cimitire, 9 spitale;

– Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unităţi militare, 9 cimitire, 3 spitale;

– Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, 1 spital.

Tratamentele de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se aplică pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, etc.)

Operatorii CMEIB S.A. acţionează cu 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV) şi cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este insecticidul MICROSIN. Produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra organismului uman şi a mediului înconjurător. În caz de contact direct poate provoca iritaţii ale căile respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfăşoară pe durata nopţii.

Tot începând de mâine, operatorii CMEIB S.A vor aplica şi cel de-al 5-lea tratament de larvicidare (eliminare a larvelor de ţânţari). Acesta se va efectua în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac sau în zonele cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacului, precum şi în zonele de mică adâncime a apei.

Substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este VECTOBAC, este aprobată de Ministerul Sănătăţii şi nu pune în pericol fauna şi flora de pe malurile lacurilor.

Pentru sesizări şi reclamaţii, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti poate fi contactată 24/24 h la numărul de telefon 0752.041.898 sau prin email la dispecerat@cmeib.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati