Primăria Capitalei derulează un program pentru 600 de vârstnici bucureşteni

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Fundaţia Crucea Alb-Galbenă, derulează proiectul ‘Din toată inima pentru toată familia – Butonul roşu’, aprobat în luna martie de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prin intermediul acestui proiect, vor fi achiziţionate 600 de kituri de monitorizare, formate din: telefon mobil adaptat utilizării de către persoanele vârstnice (taste mari şi afişaj ,,cu scris mare’) şi o brăţară conectată cu telefonul, dotată cu un buton de urgenţă (roşu), rezistentă la apă şi cu autonomie foarte mare, care permite apelarea de urgenţă, atunci când persoana este în incapacitatea de a ajunge la telefon.

Astfel, 600 de seniori cu probleme de sănătate, afecţiuni medicale cu un grad ridicat de risc, cu posibilitate redusă de mişcare sau imobilizaţi, care locuiesc singuri, unii dintre ei fără a avea familie sau aparţinători, vor beneficia gratuit de sistemul de monitorizare la distanţă, Butonul Roşu, ce presupune acordarea de sprijin permanent, în sistem de teleasistenţă şi teleurgenţă şi furnizarea de servicii integrate de îngrijiri la domiciliu, pentru o parte dintre aceştia.

În acest moment, se află în derulare, în stadiu avansat, procedura de achiziţie a celor 600 de kituri.

În cazul unor urgenţe, printr-o simplă apăsare de buton, beneficiarii programului îşi pot salva viaţa. Aceştia pot contacta permanent personalul alocat proiectului, care are acces la istoricul lor socio-medical pentru a comunica starea şi statusul lor, pot obţine informaţii medicale, sociale, sau cu privire la drepturile lor – de care au nevoie şi pe care nu ştiu să le acceseze.

firea primar‘Una din priorităţile mele, ca Primar General, o reprezintă protejarea categoriilor vulnerabile, din care fac parte şi seniorii. Acest program modern de asistenţă socială destinat vârstnicilor singuri, poate salva vieţi! Este foarte important ca seniorii noştri să se simtă în siguranţă, să ştie că printr-o simplă apăsare de buton sau printr-un singur telefon, cineva le poate sări imediat în ajutor! De asemenea, aceştia pot utiliza oricând telefoanele oferite de noi pentru a suna la personalul alocat proiectului şi a solicita informaţii sau consiliere. Practic, prin acest serviciu de teleasistenţă şi teleurgenţă le spunem vârstnicilor ca sunt respectaţi, că nu sunt singuri şi că oricând cineva le va sări în ajutor dacă va fi nevoie!’, a spus Firea.

Persoanele vârstnice care au nevoie de serviciile din cadrul proiectului ‘Butonul roşu’ sunt rugate să se adreseze Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă la numerele de telefon 0725.213.661, 021.3151256 sau la adresa de email: cruceaalbgalbena@cag.ro.

În acest program se pot înscrie persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, care prezintă patologii cronice, se află în risc de izolare datorită lipsei contactului cu membrii familiei şi ai comunităţii şi care nu au acces facil la serviciile publice de sănătate.

Fiecare beneficiar are un Dosar electronic individual, care conţine informaţiile medicale şi sociale, protocoale şi proceduri personalizate, iar acest dosar este actualizat în timp real cu sprijinul şi acordul beneficiarului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati