Primăria Capitalei deschide aplicația pentru înscrierea în Proiectul „Testarea BRCA”

Primăria Capitalei deschide aplicația pentru înscrierea în Proiectul „Testarea BRCA”. 500 de persoane vor primi un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei/beneficiar pentru realizarea acestei testări care va permite alegerea de către medicul oncolog a celui mai eficient tratament împotriva cancerului de sân.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a lansat aplicația pentru înscrierea în Proiectul „Testarea BRCA”, care prevede acordarea unui sprijin financiar de 2.500 lei/beneficiar pentru efectuarea acestui test decisiv în stabilirea tratamentului oncologic în cancerul de sân.

Obiectivul proiectului îl reprezintă asigurarea unor șanse de eficiență crescută a tratamentului oncologic prin utilizarea terapiilor biologice țintite și a metodelor de tratament chirurgical și chimioterapic adaptate.

Proiectul „Testarea BRCA”, aprobat prin Hotărârea  Consiliului Municipiului  București nr. 304/13.08.2020, se va desfășura în perioada 2020-2021, având alocat un buget multianual de 1.260.800 lei, care asigură testarea pentru  un  număr de 500 de beneficiari. 

Cine pot fi beneficiarii acestui proiect

Testarea se realizează în unități sanitare publice și/sau private cu profil oncologic, specializate în efectuarea acestui tip de test, care au fost afiliate în cadrul proiectului. Sprijinul financiar de 2.500 lei/beneficiar, acordat de Primăria Capitalei, va fi decontat direct acestor unități de testare afiliate.

Beneficiari ai proiectului pot fi femei și bărbați diagnosticați  cu  cancer  mamar, indiferent  de  vârstă, care au indicație medicală de la specialistul oncolog.

Ei trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data depunerii cererii de aplicare.

Beneficiarii se pot înscrie în proiect pe site-ul www.assmb.ro,  la secțiunea specială Proiect „Testarea  BRCA” – https://testarebrca.assmb.ro -, unde vor gasi toate informatiile necesare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati