Primăria Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan de ”fake news”: Spitalul Carol Davila nu este „focar de infecție”

Primăria Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan de ”fake news”, după ce deputatul independent a afirmat că unul dintre „focarele de infecție din România este la spitalul Carol Davila”, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB. Totodată, PMB îi solicită ”să facă gestul minim de a retracta acest fals și de a prezenta scuze publice personalului medical și tuturor bucureștenilor”.

”În această perioadă dificilă, în care Primăria Capitalei și ASSMB fac zilnic eforturi substanțiale pentru a asigura celor 19 spitale din subordine toate mijloacele necesare pentru a face față în cele mai bune condiții pandemiei de COVID-19, există încă politiceni care lansează pe piața știri false, de natură a discredita munca eroilor noștri din prima linie și a induce o stare de neliniște și teamă în rândul bucureștenilor”, se precizează într-un comunicat de presă.

Instituția atrage atenția că faptul este de o gravitate excepțională, mai ales în contextul stării de urgență!

Într-o conferință susținută miercuri, 29 aprilie, deputatul independent Nicușor Dan – alături de care s-au aflat Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali PNL şi Alexandru Gâdiuţă, liderul consilierilor generali USR – a afirmat că unul dintre „focarele de infecție din România este la spitalul Carol Davila”, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB.

Primăria Capitalei spune că afirmația, promovată ulterior de deputatul independent Nicușor Dan pe toate canalele – inclusiv sub forma unor postări sponsorizate pe Facebook – este în totalitate falsă, fiind vorba de un fake news în genul celor lansate pe piață de site-uri obscure, care sunt suspendate în această perioadă de autoritățile statului, tocmai din acest motiv.

PMB: Toate testele de la Carol Davila au ieșit negative

”La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID-19, nu a existat niciodată, și nici în prezent nu există niciun caz confirmat de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului medical”, atrage atenția PMB.

Primăria Capitalei precizează că „o jumătate de adevăr este mai rea decât o minciună”, iar afirmația neadevărată a deputatului Nicușor Dan este o ilustrare fidelă a acestei zicale.

În spiritul unei transparențe depline în comunicare, ASSMB a anunțat în data de 16.04.2020 că la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” există suspiciuni privind existența unor cazuri de infectare în rândul personalului, fiind vorba de 19 persoane care au ieșit pozitiv la o testare inițială.

Din fericire, doar 24 de ore mai târziu, după retestarea celor 19 cazuri suspecte la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, toate testele au ieșit negative, fapt anunțat public de ASSMB prin intermediul unui comunicat de presă preluat de principalele canale mass-media.

Primăria Capitalei îl somează pe Nicușor Dan să își ceară scuze

În consecință, fiind vorba de un caz evident de dezinformare și rea-intenție, un fake news propagat agresiv în spațiul public prin comunicate de presă și postări sponsorizate pe rețelele sociale, îi solicităm domnului deputat Nicușor Dan să facă gestul minim de a retracta acest fals și de a prezenta scuze publice personalului medical de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” – aflat pe baricade în aceste zile – și tuturor bucureștenilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati