Primăria Capitalei începe lucrările la rețeaua de termoficare pe o distanță de 3,6 km

0
286

Primăria Municipiului București prin Compania Municipală Energetica Servicii București (CMESB S.A.) demarează lucrările la un nou obiectiv de modernizare a rețelei de termoficare a Capitalei, pe o distanță de 3,6 km de traseu, pe Bd. Timișoara, între intersecțiile Bd. Timișoara – Str. Brașov și Bd. Timișoara – Bd. Vasile Milea.

Lucrările de modernizare presupun schimbarea rețelei de conductă magistrală, iar țevile vechi de peste 30 de ani vor fi înlocuite cu conducte noi, preizolate, dotate cu senzori de detecție a avariilor. 

Modernizarea acestui tronson de magistrală va permite îmbunătățirea furnizării energiei termice către cartierele Drumul Taberei, Militari sau Rahova, zone în care investiții în rețeaua de termoficare nu au mai fost realizate de cel puțin 20 de ani. 

Odată modernizat, acest tronson de magistrală de termoficare va putea prelua alimentarea cu energie termică din CET VEST, pentru a suplini alte zone ale rețelei de termoficare care înregistrează numeroase avarii datorită vechimii sau care ar putea intra în reparație anii viitori. 

În acest moment, Magistrala I VEST asigură furnizarea cu energie termică pentru peste 7.700 de persoane, locatari a 50 de blocuri de pe Bd. Timișoara, dar și din cartierul Drumul Taberei și zona Ghencea și 7 instituții publice (școli, grădinițe, secție de poliție). 

Pe durata execuției lucrărilor, consumatorilor din aceste zone le va fi asigurată furnizarea apei calde și a căldurii prin intermediul altor magistrale care alimentează Capitala din CET VEST. 

Tronsonul de 3,6 km de rețea ce va fi modernizat este o lucrare extrem de dificil de realizat din punct de vedere tehnic, din cauza amplasării galeriei de termoficare sub linia de rulare a tramvaiului, dar și a dimensiunii reduse a acestuia. 

Totodată, lucrarea prezintă ca impediment modul atipic de amplasare a conductelor care sunt dispuse pe verticală, una deasupra celeilalte,  fapt ce crește gradul de dificultate a execuției, în condițiile în care amplasarea galeriei de termoficare, în mijlocul bulevardului, între benzile de circulație, se dovedește o provocare pentru lucrători, dar și pentru participanții la trafic. 

Compania Municipală Energetica Servicii și-a propus finalizarea acestui proiect de investiție până la sfârșitul anului, în condițiile în care lucrările vor decurge fără sincope, conform termenelor stabilite și nu vor exista amânări, din cauza unor situații neprevăzute ce pot apărea în fluxul de execuție.

Valoarea proiectului de modernizare a Obiectului 1 – Magistrala I VEST este de 26,8 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.