Primăria Capitalei începe tratamentele de deratizare, dezinsecție și dezinfecție

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința din data de 31 ianuarie, Programul Unitar de Acțiune (PUA) pentru Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție în anul 2023.                                                         

Astfel, Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare, anunță începerea tratamentelor DDD, cu noutatea că, în acest an a fost prevăzută în PUA și efectuarea tratamentelor de combatere a gândacilor, ca urmare a numeroaselor sesizări și reclamații primite din partea bucureștenilor.

Operațiunile de combatere a gândacilor vor fi efectuate pe raza Municipiului București, la solicitarea asociațiilor de proprietari/locatari, doar la subsolurile de bloc. Pentru efectuarea acestor tratamente, se va utiliza produsul insecticid K-Othrine Partix, produs folosit cu precădere în combaterea insectelor târâtoare.

Toate produsele utilizate de Compania Municipală Eco Igienizare București S.A., pentru combaterea dăunătorilor în sectorul de igienă și sănătate publică, sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Începând cu luna februarie, angajații CMEIB S.A. vor demara și activitățile de deratizare (combaterea șobolanilor), aceste tratamente se vor fi efectuate permanent, ciclic, la următoarele obiective:

– Spații deschise din domeniul public și privat al Municipiului București;

– Spații deschise din domeniul public și privat al PMB (parcuri, spații verzi, Grădina Zoologică, etc.);

– Locuri de agrement, terenuri de sport, etc.;

– Cimitire;

– Terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc.;

– Terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de locatari/proprietari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, etc.;

– Piețe și târguri agroalimentare;

– Spații comune închise ale clădirilor persoanelor fizice și persoane juridice (casa scării, subsol și alte asemenea);

– Clădiri aparținând instituțiilor publice și entităților subordonate PMB, subsol și spațiile tehnice, de producție, supraterane;

– Clădiri care aparțin instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB (subsol);

– Imobilele cu spații destinate locuințelor de tip condominiu – asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale, etc. – subsol;

-Căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare;

– Guri de vizitare, cămine și canale aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat;

– Punctele termice aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat;

– Sistemul de monitorizare a traficului în București – camerete, dulapuri, echipamente, cămine.

Pentru tratamentul deratizare în subsoluri se folosește produsul raticid AGRORAT PELLET, iar pentru tratamentele de deratizare pe spațiile exterioare se folosește produsul raticid RACUMIN PASTE.

Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de împiedicare a accesului rozătoarelor în subsoluri, precum și măsuri de stopare a înmulțirii acestora pe spațiile exterioare.

Programul Unitar de Acțiune pentru anul 2023 prevede mai multe tratamente: 14 tratamente dezinsecție țânțar larvă (față de 7 tratamente realizate în 2022) și 5 tratamente pentru căpușe (în 2022 au fost efectuate 4 tratamente)

De asemenea, la numărul de telefon 0752.041.898, precum si la adresa de mail sesizări@cmeib.ro cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția oricăror focare de infestare în Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati