Primăria Capitalei instituie șapte zone de promenadă în centrul Bucureștiului la sfârșit de săptămâna, pe perioadă stării de alertă

Primaria Municipiului Bucuresti impreuna cu Brigada Rutiera au decis infiintarea a sapte zone de promenada in centrul Bucurestiului, in zilele de weekend, incepand de sambata, 23 mai, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si utilizarea mijloacelor de transport alternativ.
Masura vine ca urmare a faptului ca, din cauza restrictiilor de functionare a spatiilor de alimentatie publica si de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucurestenii vor dori sa se plimbe mai mult prin oras, iar cea mai buna solutie este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul orasului, unde circulatia masinilor sa fie interzisa.

Astfel, in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 08:00 – 22:00, vor fi instituite sapte zonele pietonale:

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

 

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

 

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

 

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

 

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

 

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

 

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).
Harta zonelor de promenadă poate fi consultată la următorul link: http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7814

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati