Primăria Capitalei le va da bani lunar celor 114 familii care așteaptă de 3 ani să se mute în blocul din Prelungirea Ghencea aflat în șantier

Familiile cărora Gabriela Firea le-a repartizat locuințe sociale în campania electorală din 2020, în blocul din Prelungirea Ghencea, aflat atunci în șantier, vor primi un ajutor cuprins între 1.250 – 1.750 de lei/lună pentru închirierea unei locuințe, timp de 6 luni, deoarece blocul de locuințe sociale un este gata nici acum.

O hotărâre în acest sens a fost votată în ședința Consiliului General de miercuri.

Banii sunt destinaţi pentru plata chiriei într-o unitate locativă similară cu cea pentru care au primit repartiţie.

„În septembrie 2020, 114 familii au primit note de repartiţie într-un bloc neconstruit, locuinţe care nu făceau parte din fondul de locuinţe sociale, aşa cum a constat raportul Curţii de Conturi din anul 2021. Vorbim de familii cu situaţii financiare dificile, expuse la risc de marginalizare sociale, în absenţa unui cămin care să le ofere stabilitatea de care au nevoie, pentru a se redresa. (…) Propunem un ajutor financiar pentru plata chiriei, un ajutor real care să le permite să închirieze locuinţe corespunzătoare la preţul pieţei”, a spus în cadrul şedinţei viceprimarul Horia Tomescu (USR).

În luna martie, Primăria Capitalei transmitea într-un comunicat de presă că lucrările au ajuns la 60% și pe șantier se lucrează.

”Primăria Municipiului București, prin Trustul de Clădiri Metropolitane, continuă lucrările la complexul de locuințe sociale din Bulevardul Prelungirea Ghencea nr. 322- 326.

În prezent, aproximativ 50 de muncitori lucrează la primul imobil, acesta a fost ridicat, structura de rezistență a fost finalizată, lucrările fiind realizate în proporție de 60%.
Se lucrează la compartimentarea interioară a clădirii, finisaje, instalații de încălzire, ventilație, aer condiționat, precum și instalații de incendiu și electrice.

Blocul va avea 11 etaje, 114 apartamente cu 1, 2 și 3 camere, 155 locuri de parcare (subterane și supraterane), iar la parter pot fi amenajate spații comerciale pe o suprafață de 934 mp”, transmitea municipalitatea.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoane aflate pe lista de priorități, întocmită anual pentru familiile aflate în situații grave sau deosebite: persoane cu dizabilități, vârstnici care au fost evacuați în urmă retrocedării imobilelor și care nu au posibilitatea obținerii unui credit, familii monoparentale, sau alte situații în care acestea se află la limita marginalizării sociale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati