Comitetul pentru situații de urgență al municipiului București a anunțat, în această seară, că în Capitală au fost amenajate 1149 de locuri de cazare în 16 locații pentru refugiații din Ucraina. Până acum, 710 persoane, ucraineni și alte naționalități, au primit ajutor prin Direcția Generală de Asistență Socială București.
Primăria Capitalei a informat, luni, în ședința CMSUB, despre capacitățile de cazare puse la dispoziție pentru refugiați, ajutoarele strânse dar și ce alte măsuri au fost luate pentru a sprijinul oamenilor fugiți din calea războiului – pregătirea unor paturi în spitale, utilizarea autobuzelor STB pentru transportul acestora.
“În același timp, în spitalele administrate de primărie prin ASSMB, am pus deja la dispoziție 22 de paturi ATI (libere în condițiile scăderii cazurilor grave de COVID-19), precum și 79 de paturi pentru diferite specialități chirurgicale. Sunt disponibile în plus 26 de paturi special pentru copii (inclusiv 6 paturi ATI) la Spitalul Victor Gomoiu și am pus la punct capacități pentru testare PCR disponibile tuturor celor care sosesc din Ucraina.
Cu ajutorul STB, avem mai multe autobuze disponibile pentru transportul refugiaților, autobuze care operează deja pe rute care includ Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.
Mobilizăm în continuare instituțiile din subordinea PMB și lucrăm împreună cu autoritățile centrale pentru a face față fluxului crescut de refugiați”, a scris primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.
Primăria Capitalei publică un ghid în limba ucraineană pentru refugiați
Primăria Capitalei a publicat și un ghid în engleză și ucraineană pentru ca refugiații ajunși în oraș să aibă informații despre locurile în care pot solicita sprijin.
Donații București. Unde se pot face donații în Capitală – centre ale PMB
Edilul Capitalei a solicitat, încă o dată și sprijinul bucureștenilor, pentru a dona în centrele amenajate de Primărie la Arena Națională, Centrul Bebe și Centrul de Economie Circulară.