Primăria Capitalei renunță la antivirusul rusesc Kaspersky. Nicușor Dan: Eliminăm orice risc informatic

0
198
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primăria Capitalei va renunța la softurile antivirus și la toate celelalte servicii informatice furnizate de firma Kaspersky, a anunțat, joi, primarul general, Nicușor Dan. Decizia are în vedere limitarea influenței economice a Rusiei și este menită să elimine orice potențial risc pentru sistemele informatice ale instituției, explică edilul. 

„Am decis că Primăria Capitalei va renunța la softurile antivirus și la toate celelalte servicii informatice furnizate de firma Kaspersky. Săptămâna viitoare începem tranziția către alte soluții informatice, care să ofere protecție cel puțin la nivelul curent. Menționez că PMB folosește produsele Kaspersky din anul 2012”, a anunțat edilul Capitalei, într-o postare pe Facebook.

„Renunțarea e o decizie corectă, logică, având în vedere efortul național și european de limitare a influenței economice a Rusiei și, totodată, o măsură de eliminare a unui potențial risc pentru sistemele noastre informatice”, a mai scris Nicușor Dan.

Antivirusul rusesc ar putea fi interzis în toate instituțiile publice, dacă un proiect de lege inițiat de Ministerul Digitalizării trece de Parlament.

Inițiatorii proiectului invocă, pe de o parte, războiul din Ucraina, iar pe de altă parte lipsa de independență a companiilor rusești care furnizează soluții IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.