Primăria Capitalei respinge „acuzațiile nefondate„ referitoare la Arena Națională

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public despre starea gazonului de pe Arena Naţională în seara zilei de 4 septembrie 2020, când s-a disputat meciul între echipa naţională a României şi echipa naţională a Irlandei de Nord, Primăria Capitalei a anunțat sâmbătă că respinge „acuzele nefondate aduse în spaţiul public„.

„Arena Naţională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă şantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din Bucureşti, dar şi Federaţia Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Naţională pentru evenimentele din ultimele săptămâni„, a precizat PMB într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pe Arena Naţională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile.

„Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale şi trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului şi în faţa porţilor. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni. Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât şi de Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, situaţia meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condiţiilor de desfăşurare a unui meci„, a arătat PMB.

În ceea ce priveşte acoperişul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României şi Irlandei de Nord. Primăria Capitalei a informat Federaţia Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă, decizia de a retrage acoperişul a venit din partea UEFA abia în dimineaţa zilei partidei.

„Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situaţie. Facem apel, însă, la Guvernul României să finalizeze de urgenţă modernizarea celorlalte stadioane din Capitală pentru ridica presiunea de pe Arena Naţională„, a concluzionat Primăria Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati