Primăria Capitalei s-a împrumutat cu 300 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții. Banii, folosiți pntru termoficare și transport

1
289
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat în cadrul ședinței din data de 15 noiembrie o finanțare de 300 milioane euro pentru a susține proiectele prioritare ale Primăriei Municipiului București în domeniul sistemului de termoficare, precum și în domeniul mobilității și modernizării transportului public de suprafață.

Prin stimularea investițiilor în transportul urban durabil, energia eficientă și dezvoltarea urbană, orașul sprijină reînnoirea și regenerarea urbană și modernizarea infrastructurii.

Finanțarea de 300 de milioane euro aprobată de către Consiliul de administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI) va asigura partea de cofinanțare a Primăriei Municipiului București în vederea derulării cu succes a proiectelor mai sus menționate.

Proiectul include investiții în rețelele de transport public și termoficare după cum urmează:

  • reabilitarea a aproximativ 50 km de șine de tramvai, inclusiv platforme și rețeaua de contact aferentă, achiziționarea de tramvaie noi cu o lungime de 36 m, modernizarea unui depou STB și reabilitarea conductelor de termoficare.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.