Primaria Capitalei: Se extinde proiectul privind aplicarea aparatelor ortodontice pentru elevii din Capitala pana in anul 2021

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, proiectul de hotarare privind extinderea perioadei de implementare a proiectului „Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti”, a transmis PMB printr-un comunicat remis newsbucuresti.ro

Primarul General, Gabriela Firea:„Prin aprobarea acestui proiect de hotarare, perioada de implementare a programului privind aplicarea de aparate ortodontice pentru elevii din Capitala este extinsa cu doi ani. Concret, perioada initiala, 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2019, este prelungita pana pe 31 decembrie 2021. 

firea semnat arenaExtinderea proiectului este necesara avand in vedere faptul ca, in cazul aplicarii unui aparat mobil, pentru a obtine rezultate optime, tratamentul ortodontic dureaza intre 6 luni si un an sau, in cazurile mai complexe, intre 2 si 2 ani si jumatate.

Cererea a fost foarte mare, toate locurile din proiect au fost ocupate, insa nu s-au aplicat toate aparatele, pentru ca, asa cum am spus, procedura difera ca durata de la caz la caz”. 

Conform aceleiași surse, s-a mai mentionat ca pana la data de 21 iunie, au fost aplicate 532 de aparate ortodontice mobile (298 elevi beneficiari – 79% din elevi au primit recomandare din partea specialistului ortodont pentru ambele arcade, adica 43% dintr-un total de 1.234 de aparate ortodontice mobile – arcada superioara si/sau inferioara).

Au fost aplicate in medie 84 aparate ortodontice mobile, lunar, in perioada 12 noiembrie 2018-21 iunie 2019. Celelalte 702 aparate ortodontice mobile se aplica incepand cu 21 iunie a.c.

Bugetul total al proiectului este de aproximativ 200.000 euro, respectiv 925.500 lei, sprijin financiar pentru aplicarea a 1.234 arcade (aparate ortodontice mobile-arcade superioare si/sau inferioare).

Sursa: PMB

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati