Primăria Capitalei se pregătește să semneze contractul cu Astra pentru 100 de tramvaie. Va relansa licitația pentru autobuze electrice

Primăria Municipiului Bucureşti se pregăteşte să semneze contractul cu Astra Vagoane Călători în vederea achiziţionării a 100 de tramvaie, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Potrivit primarului, motivul pentru care nu a fost semnat acest contract până prezent ar avea legătură cu faptul că fosta administraţie a Capitalei a „insistat” cu firma turcească participantă, de asemenea, la licitaţie.

Nicuşor Dan a adăugat că, din cauza timpului scurs, sunt necesare discuţii tehnice în vederea onorării contractului.

El a menţionat, totodată, că încheierea contractului este foarte importantă, deoarece finanţarea ar urma să fie suportată prin bani europeni, care trebuie cheltuiţi până în 2023.

De ce a fost anulată licitația pentru cele 40 de tramvaie de la Electroputere VFU Pașcani

Noul primar al Capitalei a mai explicat și de ce a fost anulată licitația pentru cele 40 de tramvaie de 18 metri, organizată de STB și câștigată de Electroputere VFU Pașcani. Astfel, acesta a invocat argumente juridice, conform cărora STB nu ar avea dreptul ca societate comercială să lanseze licitații pentru achiziții de mijloace de transport în comun, acesta fiind doar apanajul Primăriei Capitalei.

În plus, nici STB și nici PMB nu au fondurile necesare achiziției acelor tramvaie, a mai explicat Nicușor Dan. Mai mult, el nu consideră oportună achiziția tramvaielor de la Pașcani, pentru că sunt prea scurte, de 18 metri, iar în București ar fi nevoie de tramvaie lungi, precum cele de 36 de metri vizate de contractul ce va fi semnat cu producătorul din Arad.

Tot pe partea de transport, edilul – șef a adăugat că va fi relansată licitația pentru autobuze electrice, însă de data aceasta bugetul alocat va fi de 550.000 de euro/bucată, față de cel de 450.000 euro din cele două licitații anterioare care au eșuat. Nicușor Dan speră ca la noua licitație pentru autobuze electrice să vină și marii operatori economici din Europa și să nu se piardă banii europeni pe care trebuie sa îi acceseze până în 2023 pentru această achiziție.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati