Primăria Capitalei și Coaliția Națională pentru Modernizarea României vor realiza proiecte pentru dezvoltarea orașului

Primarul General, Gabriela Firea, a avut vineri o întâlnire cu președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănașu, precum și cu reprezentanți din mai multe domenii, membri din conducerea CNMR.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre absorbția fondurilor europene, infrastructura educațională din Capitală, transportul public, fluidizarea traficului, siguranță cetățeanului, precum și despre domeniile de interes în care autoritățile locale și CNMR pot colabora în beneficiul cetățenilor.

firea„Având în vedere că CNMR reunește experți din diverse domenii importante atât pentru București cât și pentru România, consider că o astfel de întâlnire, la care participă și specialiștii Primăriei Capitalei, este extrem de utilă atât pentru schimburi de experiență cât și pentru dezvoltarea unor proiecte comune. După discuțiile constructive de astăzi, urmează realizarea unor grupuri de lucru tematice, aplicate, astfel încât aceste întâlniri să producă efecte cât mai curând”, a declarat Firea.

La rândul sau, președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, a declarat: „Suntem deschiși să colaborăm cu specialiștii Primăriei Capitalei, oferim expertiză noastră în mai multe domenii și considerăm că trebuie să ne unim forțele, indiferent de culoarea politică, pentru binele cetățenilor. Demersul CNMR este susținut atât la nivel local, cât și la nivel central de peste 500 de importante organizații neguvernamentale, sindicate, patronate, din sectorului public, din mediul academic și reprezentanți ai mediului de afaceri”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, directorii din cadrul Primăriei Capitalei au prezentat reprezentanților CNMR cele mai importante investiții derulate de către PMB în prezent.

  • Astfel, au fost prezentate proiectele din domeniul infrastructurii rutiere și educaționale, măsurile de fluidizare a traficului în Capitală, realizările în domeniul sănătății, invesțiile în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, stadiul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile etc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati