Primăria Capitalei și primăriile de sector implementează proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual”

Primăria Capitalei a anunțat că, împreună cu primăriile de sector, a semnat acordul pentru implementarea proiectului ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București”.

Primarul General, Nicușor Dan, a semnat miercuri, 16 iunie, împreună cu primarii celor șase sectoare ale Capitalei și reprezentantul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Mihaela Ștefan, un acord de parteneriat pentru implementarea proiectului ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București”.

La eveniment a fost prezent ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri din Capitală, dar și reprezentanți ai asociațiilor de părinți din București.
Proiectul a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București în luna februarie, anul acesta.

”Acordul privind învățământul profesional din București devine realitate. Avem de schimbat multe în acest domeniu, dar mai ales trebuie să schimbăm două lucruri. O dată, consider că este bine să existe o corespondență între ceea ce face școala și nevoile curente ale societății. Apoi, avem de schimbat mentalitatea. A avea o meserie este unul dintre cele mai onorabile lucruri pentru ține și pentru comunitatea în care trăiești. Felicitări agenților economici care au înțeles această direcție și au înțeles că asta trebuie să facem. Din partea Primăriei Generale vor avea mereu tot sprijinul. Mulțumesc primarilor de sector, care au contribuit cu idei și au fost de acord că acest proiect să prindă contur”, a declarat Primarul General Nicușor Dan.

Obiectivele proiectului ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual”

Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București” are că scop creșterea performanței în pregătirea forței de muncă calificate la nivelul Capitalei și satisfacerea nevoii de muncitori calificați în acord cu solicitările de pe piața muncii.

Printre obiectivele acestei inițiative se numără: elaborarea unei hărți referitoare la nevoia de muncitori calificați, pe zone, sprijinirea înființării de centre de informare și consiliere permanente pentru legătura cu mediul economic și părinți/elevi/alți factori interesați, înființarea unor centre pentru formarea și perfecționarea profesorilor /maiștrilor/ instructorilor/ tutorilor de practică, pe domenii, susținerea acțiunilor de introducere în nomenclatorul de meserii a unor calificări noi, solicitate de operatorii economici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati