Primăria Capitalei susţine că s-au efectuat tratamente pentru combaterea ţânţarilor

Primăria Generală a Bucureştiului a anunţat că, până în acest moment, Centrul de Protecţie a Plantelor a desfăşurat în Bucureşti 5 tratamente de prevenire şi combaterea boli şi dăunători la plante, cu menţiunea ca insecticidele folosite acţionează şi asupra ţântarilor şi căpuşelor.

Precizarea vine în contextul în care au apărut o serie de informaţii în spaţiul public conform cărora în Municipiului Bucureşti nu s-au efectuat până în această lună tratamente de combatere a ţânţarilor.

„În functie de conditiile meteo, de săptămâna viitoare, Compania Municipală Eco Igienizare va demara o amplă acţiune de combatere a ţântarilor pe teritoriul municipiului Bucureşti. (…) Compania municipală realizează testarea utilajelor achiziţionate, care trebuie calibrate şi optimizate înainte de demararea campaniei”, a arătat PMB.

pmbReferitor la situaţia contractului de delegare a serviciului de salubrizare – servicii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie,  PMB precizează că în luna ianuarie 2019 a fost semnat contractul de delegare a serviciului de salubrizare – activităţile de dezinsecţie, deratizare, dezinfecţie intre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie Bucureşti şi Compania Municipala Eco Igienizare, conform Legii 51/2006 (art 28).

Contractul de delegare are la bază studiul de oportunitate aprobat de CGMB din care a reieşit clar faptul că prestarea acestui serviciu de către Compania Municipală Eco Igienizare este mai eficient.

„În ceea ce priveşte contractul pe care Primăria Capitalei l-a avut cu firma Coral Impex facem precizarea ca acel contract NU a fost reziliat, a fost finalizat la termen (februarie 2019) şi nu a mai fost prelungit întrucat nu mai erau întrunite prevederile legale în acest sens – în luna ianuarie se semnase deja delegarea serviciului”, a mai precizat comunicatul PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati