Primăria Capitalei va adera la platforma digitală Ghiseul.ro

Primăria Capitalei va adera la platforma digitală Ghiseul.ro, conform unei hotărâri care a fost adoptată, în şedinţa de joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Actul normativ adoptat cu 46 de voturi „pentru” şi trei abţineri aprobă înrolarea municipiului Bucureşti la Sistemul Naţional Electronic de Plată Online – Ghiseul.ro şi includerea serviciilor de plată online pe această platformă.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu va fi împuternicit să facă toate demersurile necesare şi să semneze documentele încheiate între municipalitate şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Plata comisionului pentru tranzacţiile efectuate pe platforma Ghiseul.ro se va face din bugetul propriu al Capitalei.

Printre plăţile incluse în sistemul digitalizat se numără taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, taxele pentru ocuparea spaţiilor publice în vederea desfăşurării anumitor evenimente, taxele pentru eliberarea autorizaţiilor de TAXI, taxele pentru autovehicule transport mărfuri, taxele pentru utilizarea locurilor publice în vederea amenajării de terase de vară.

De asemenea, aderarea PMB la platforma Ghiseul. ro va crea facilităţi de plată rapide pentru alte servicii publice precum:

  • taxe ale Administraţiei Fondului Imobiliar (chirii, rate, alte tipuri de taxe);
  • taxe ale Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane;
  • taxe ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement;
  • plata abonamentelor pentru transport public;
  • plata abonamentelor pentru utilizarea locurilor de parcare publice.

Conform referatului de aprobare, instrumentele de plată online sunt deja utilizate, la scara largă, de majoritatea instituţiilor publice din România, iar aderarea PMB la platforma digitală Ghiseul.ro va avea ca rezultat „o creştere semnificativă a calităţii serviciilor publice” oferite persoanelor fizice şi juridice din Bucureşti.

„Plăţi securizate, o relaţie civilizată autoritate – cetăţean, dar mai ales o economie semnificativă a timpului sunt principalele beneficii pe care le oferă serviciile de plată digitalizate, găzduite de platforma naţională Ghiseul.ro”, se menţionează în document.

„Rolul nostru ca şi aleşi locali este acela de a simplifica viaţa cetăţenilor, de a asigura servicii cât mai rapide, digitale, de aceea grupul PNL a venit cu această propunere”, a declarat Bujduveanu. El a amintit că toate sectoarele din Capitală sunt deja înrolate în Ghiseul.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati