Primăria Capitalei va contracta un împrumut de 156 de milioane de lei pentru refinanţarea datoriilor

0
396

Primăria Capitalei urmează să contracteze un împrumut în valoare de până la 156 de milioane de lei, conform unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei.

„Se aprobă contractarea şi/sau garantarea unei/unor finanţări rambursabile interne în valoare totală de până la 156.463.189.10 lei, cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani”, prevede proiectul.

Banii vor fi folosiţi pentru refinanţarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în semestrul II al anului 2023, aferente finanţărilor rambursabile contractate de Municipiul Bucureşti.

În raportul de specialitate se arată că autorităţile publice locale au posibilitatea să contracteze împrumuturi pentru refinanţarea datoriei publice locale. Aceste împrumuturi sunt exceptate de la plafoanele individuale şi globale de contractare şi trageri pentru unităţile administrativ-teritoriale aprobate anual prin legea plafoanelor.

Se menţionează că bugetul local al Municipiului Bucureşti are un grad „redus” de îndatorare. Este vorba despre un grad de îndatorare anual de 14,2% aferent anului 2023, comparativ cu limita de îndatorare de 30% din veniturile proprii prevăzută în legislaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.