Primăria Capitalei va contracta un împrumut de 283 de milioane de lei. Pentru ce vor fi folosiți banii

0
261

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, joi, cu 30 de voturi ”pentru” şi 20 de abţineri un proiect care prevede contractarea sau garantarea unei finanţări rambursabile interne de până la 283.520.561 lei, relatează Agerpres.

Aceasta se face pentru refinanţarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în anul 2024, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de Municipiul Bucureşti.

Conform raportului de specialitate, bugetul local al Municipiului Bucureşti are un grad „redus” de îndatorare, de 10,50% aferent anului 2023, comparativ cu limita de îndatorare de 30% din veniturile proprii prevăzută în legislaţie. Se menţionează totodată că autorităţile locale pot contracta sau garanta împrumuturi numai cu avizul Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.

„Se constată necesitatea contractării unei/unor finanţări rambursabile interne în valoare totală de până la 283.520.561,86 lei pentru refinanţarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în anul 2024, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de Municipiul Bucureşti. Astfel, prin contractarea unei/unor finanţări rambursabile interne se va asigura un flux de lichiditate care va permite o continuitate a procesului investiţional pentru proiectele prioritare ale Municipiului Bucureşti, în concordanţă cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Capitalei”, prevede documentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.