Primăria Capitalei va împrumuta 500 de milioane de lei de la Unicredit. Urmează votul în CGMB

0
210

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat vineri că s-a finalizat procedura de achiziţie a creditului de 500 de milioane de lei pentru plata diferenţelor de preţ la termie între 2019-2022, iar achiziţia a fost câştigată de Unicredit.

”Am finalizat procedura de achiziţie a creditului de 500 de milioane de lei pentru plata diferenţelor de preţ la termie între 2019-2022. Achiziţia a fost câştigată de Unicredit. Le mulţumesc colegilor din primărie si angajaţilor băncii care aseară la ora 22:00 încă lucrau la documentele necesare aprobării acestui credit”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.
El a arătat că mai sunt câteva proceduri de îndeplinit, respectiv avizul Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale, votul în Consiliul General şi tragerea efectivă şi utilizarea banilor.
”Toţi aceşti paşi trebuie parcurşi într-un timp extrem de scurt, pentru că ordonanţa de urgenţă dată de Guvern ne obligă să terminăm procedura până la finalul anului. Am comprimat într-o lună ceea ce se face în mod normal în 3 luni, cu preţul multor şedinţe şi a multor ore peste program în primărie şi în băncile care au ofertat. Sunt optimist că vom reuşi să încheiem cu bine acest maraton procedural pentru a putea ca bucureştenii să treacă iarna cu bine”, mai spune primarul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.