Primăria Capitalei va plăti restanța pentru autobuzele turcești în 36 de rate lunare

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri că a semnat eșalonarea datoriei de 165 de milioane de lei către Otokar, firma din Turcia care a livrat cele 400 de autobuze folosite de Societatea de Transport București. Plata se va face parcursul următorilor 3 ani, în 36 de rate lunare.

„Am rezolvat azi una dintre bombele lăsate de fosta administrație a Capitalei. Gabriela Firea a cumpărat autobuzele Otokar, însă din anul 2019 nu a mai plătit nimic. A rămas un rest de plată de 165 milioane de lei”, a scris primarul Capitalei,pe Facebook.

Edilul susține că, în acest fel, bugetul capitalei a fost degrevat de o datorie curentă importantă, ce ar fi creat mari dificultăți.

„Mulțumesc consilierilor generali din majoritate care m-au mandatat în ultima ședință de consiliu să semnez tranzacția. Mulțumesc Otokar și Unicredit pentru tot efortul din aceste luni și în special Otokar, care ar fi putut să blocheze conturile primăriei în orice moment, dar nu a făcut-o”, a adăugat Nicușor Dan.

Municipalitatea a achiziționat, în urma unui contract semnat în anul 2018, 320 de autobuze de 12 metri, 50 de autobuze de 10,7 metri și 30 de autobuze de 18 metri marca Otokar pentru suma de 545,1 milioane lei cu TVA. Din totalul de 545,1 milioane lei, Primăria Capitalei mai are de achitat 154 milioane lei adică aproape o treime din sumă. La această sumă se adaugă și penalități, calculate la aproape 30 milioane lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati