Primăria Capitalei va suporta cheltuielile pentru sterilizarea gratuită a 10.000 de câini şi pisici

Consiliul general a aprobat un program prin care vor putea fi sterilizaţi gratuit şi microcipaţi 10.000 de câini şi pisici. Costurile vor fi suportate de Primăria Bucureşti.

„Se aprobă implementarea programului privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu deținător, aflați în proprietatea persoanelor fizice cu domiciliul sau reședinta în Municipiul București și sterilizarea gratuită a pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător, aflate pe raza Municipiului București pentru un număr total de 10.000 de animale (câini și/sau pisici), în limita bugetului aprobat”, se arată în proiectul de hotărâre.

Principiul primul venit – primul servit

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a fost împuternicită să achiziționeze serviciile privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea câinilor și pisicilor. Prin program se subvenționează identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea unui număr de maximum 5 animale (câini și/sau pisici) pentru fiecare persoană, cu domiciliul sau reședința în Municipiul București, în limita plafonului stabilit, după principiul primul venit – primul servit.

„Ținând cont de problema abandonului de animale, generată de iresponsabilitatea posesorilor de animale și/sau înmulțirea necontrolată a animalelor pe care le dețin, propunem intreprinderea activităților de identificare prin microcip, înregistrare în RECS și sterilizarea gratuită a câinilor făra pedigree, cu deținator, de pe raza Municipiului București, și de sterilizare gratuită a pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător, aflate pe raza Municipiului București cu suportarea cheltuielilor necesare din bugetul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati