Primăria Capitalei vinde activele companiilor municipale desființate

Primăria Municipiului București valorifică activele companiilor municipale desființate, iar primarul Nicușor Dan spune că așa se economisesc bani și se simplifică proceduri de achiziție pentru dotări foarte utile activității instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei precum ALPAB sau Administrația Străzilor.

„După proceduri anevoioase care au durat un an și jumătate, am reușit să stabilim ce bunuri vor fi preluate de Primăria Capitalei și în acest scop am dispus înființarea unei comisii pentru preluarea acestora. 

Acest pas îl vom parcurge foarte rapid, astfel încât să putem folosi toate aceste bunuri așa cum trebuie.

Concret, în urma desființării Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA vom prelua, pentru întreținerea parcurilor, aliniamentelor și spațiilor verzi autoutilitare, autoturisme, tractoare, remorci, camionete, excavatoare, generatoare, motocoase, motopompe, tocătoare mase lemnoase și foarte multe alte utilaje în valoare de peste 21 de milioane de lei. 

Printre aceste bunuri se numără și o autospecială transplantator arbori, echipată cu sistem acționat hidraulic, care permite extragerea unui arbore fără afectarea lui și mutarea într-un alt loc.

La rândul său, Administrația Străzilor București va prelua o parte dintre utilaje și echipamente care vor fi folosite la reabilitarea infrastructurii rutiere”, a spus Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati