Primăria Capitalei vrea să atragă fonduri UE pentru dotarea spitalelor şi centrelor sociale în lupta contra Covid-19

Șase proiecte de hotărâre pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile disponibile prin POIM, pentru lupta împotriva Covid-19 şi a consecinţelor sale în rândul populaţiei au fost aprobate în şedinţa CGMB de luni. Proiectele vor fi derulate de instituţii administrate de Primăria Capitalei în domeniile sănătate (5 proiecte STOP-Covid) şi social (Proiectul „Protejaţi împotriva Covid”).

Proiectele nu presupun contribuţie financiară de la bugetul local (cotă de cofinanţare 0%), întrucât prin POIM sunt finanţate integral toate cheltuielile eligibile aferente.

„ASSMB şi 5 spitale s-au pregătit să depună proiecte pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile – direcţionate în contextul epidemiei Covid pentru a proteja sănătatea populaţiei, prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare) 2014-2020 – Axa 4”, spune Firea.

Proiectele în domeniul medical privesc decontarea sumelor deja cheltuite în Capitală pentru limitarea Covid-19, dar şi noi achiziţii care se vor face în acest an pentru: dotări, aparatură, materiale sanitare şi de protecţie, în special ventilatoare, paturi, infrastructură de terapie intensivă, echipamente specializate de protecţie pentru personalul medical, izolete.

Noile achiziţii privesc tot limitarea răspândirii virusului şi a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei.

Cele 5 proiecte „STOP-COVID” vor fi derulate de ASSMB în parteneriat cu Spitalul Colentina, Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”, Spitalul OMF – de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială şi au durata de implementare de 6 luni.

Şi în domeniul social există oportunitatea de atragere de fonduri nerambursabile (100%) prin POIM a echipamentelor de protecţie destinate categoriilor vulnerabile din centrele sociale rezidenţiale. Este vorba în special despre achiziţia de combinezoane, inclusiv cu glugă şi protecţie încălţăminte, vizieră de protecţie, mănuşi de unică folosinţă, măşti de protecţie, biocide şi materiale de protecţie.

Ca urmare, DGASMB va depune un proiect pentru finanţare prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa Prioritara 9, Protejarea sănătăţii populaţiei in contextul pandemiei cauzate de Covid – 19, obiectiv 9.1 – Creşterea capacităţii de gestioare a crizei sanitare Covid – 19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati