Primăria Capitalei vrea să cumpere încă 250 de tramvaie

Primăria București a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP, consultarea pieței privind achiziția de 250 de tramvaie. Va afla, astfel, care este valoarea estimată a viitoarei achiziții și graficul de livrare. Administrația caută ofertanți pentru tramvaie de 27 de metri, 36 de metri și 45 de metri, anunță Buletin de Bucuresti

Consultarea pieței se va face prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București Ilfov și are termen 14 aprilie 2023, anunță viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

“Este vorba de 100 de tramvaie de 27 de metri (inclusiv bidirecționale), 100 de tramvaie de 36 de metri și alte 50, de 45 de metri. Numărul exact de vehicule va fi stabilit în funcție de fondurile nerambursabile atrase sau de alte surse de finanțare aflate la dispoziția PMB”, explică viceprimarul.

Primăria Capitalei a mai achiziționat 100 de tramvaie noi, de la Astra Arad, din care 27 sunt deja în circulație pe liniile 41 și 25. Din cauza dimensiunii noilor garnituri a fost nevoie de modernizarea și adaptarea refugiilor de pe liniile pe care circulă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati