Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze un centru pentru persoane vârstnice, cu finanţare PNRR

0
251
Foto: Nicușor Dan

Primarul Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost aprobată depunerea solicitării în cadrul apelului de proiecte PNRR care vizdează înfiinţarea în oraş a unui centru de asistentă şi recuperare pentru persoanele vârstnice.

  • Centrul va avea o capacitate de cel puţin 100 de persoane, dintre care 60 în cadrul centrului de zi şi 40 în cadrul serviciilor de îngrijire la domiciliu care vor fi acordate de echipe mobile. Valoarea solicitată în cererea de finanţare este de peste 18 milioane lei, a mai spus el.
„Ne dorim să înfiinţăm un centru de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoane vârstnice. În şedinţa CGMB a fost aprobată depunerea solicitării în cadrul apelului de proiecte PNRR care vizează construirea, echiparea, operaţionalizarea şi funcţionarea unor astfel de servicii sociale. Centrul va fi situat într-un imobil de pe Calea Şerban Vodă nr. 164-168, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă a Municipiului Bucureşti şi va avea o capacitate de cel puţin 100 de persoane, dintre care 60 în cadrul centrului de zi şi 40 în cadrul serviciilor de îngrijire la domiciliu acordate de echipe mobile. Beneficiarii direcţi vor fi persoane vârstnice aflate în situaţii de risc social, care au nevoie de îngrijire de lungă durată”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Cursuri de utilizare a internetului pentru persoanele vârstnice

„La centru vor exista şi sesiuni de instruire la care persoanele vârstnice se pot înscrie în funcţie de dorinţe: tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, dezvoltarea culturii antreprenoriale, cunoştinţe în domeniul sănătăţii şi privind gestionarea veniturilor proprii, promovarea unui stil de viaţă sănătos”, a mai explicat primarul general.
  • „Vor fi şi programe de instruire a aparţinătorilor persoanelor vârstnice, care vor fi învăţaţi cum să-şi îngrijească seniorii, precum şi de mentorat, prin care beneficiarii vor deveni mentori pentru tânăra generaţie. Totodată, vor exista şi programe de voluntariat.” a precizat edilul.

Valoarea solicitată în cererea de finanţare este de 18.426.318,58 de lei, din care valoare eligibilă 6.103.671,94 de lei. Banii sunt necesari pentru amenajarea imobilului, dotarea spaţiului şi acordarea serviciilor sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.