Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Parcul Carol I, pe o durată de trei ani

Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Parcul Carol I, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de pe data de 31 august a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit documentului, indicatorii economici propuși pentru refacerea Parcului Carol I sunt în valoare de peste 47 de milioane de lei.

Durata de realizare este estimată la 36 de luni.

Parcul are o suprafaţă totală de 293.702 metri pătraţi și este înscris în Lista Monumentelor Istorice 2015 Bucureşti, iar terenul este administrat de ALPAB.

„Intervenţiile şi folosinţa Parcului Carol I vor trebui corelate cu statutul de monument istoric al imobilului şi evoluţia sa compoziţională, în integralitatea tuturor elementelor care îl alcătuiesc, principale şi auxiliare. Cu alte cuvinte, toate obiectivele şi obiectele aflate în cadrul acestui ansamblu sunt sub incidenţa de protecţie dată de Legea 422/2001 şi trebuie tratate cu atenţie pentru a aduce un aport echilibrat în cadrul parcului”, se explică în document.

Ce fel de intervenții se fac în parc

Obiectivele intervenţiei sunt revitalizarea şi refacerea fondului dendrologic şi a spaţiilor verzi; reabilitarea aleilor şi împrejurimilor; reabilitarea instalaţiilor şi a reţelelor de iluminat; restaurarea, reorganizarea şi înlocuirea mobilierului urban, a locurilor de joacă şi a terenului de sport; reabilitarea şi restaurarea construcţiilor care sunt în administrarea ALPAB, notează Agerpres.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati