Primăria Capitalei vrea să realizeze o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi din subteranul oraşului

Primăria Capitalei vrea să realizeze o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi aflate în subteranul oraşului, anunţă edilul general, Nicuşor Dan.

Aceasta va include ţevi de termoficare, reţele electrice, telecomunicaţii, gaze, apă – canal, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe Facebook.

Utilizarea unui astfel de program ar urma să reducă timpul de execuţie a lucrărilor de investiţii şi costurile.

Nicuşor Dan menţionează că primăria va face toate demersurile necesare pentru a contracta servicii de cartografiere a sistemelor de utilităţi publice şi de digitalizare a bazelor de date.

„Toate documentele sau hărţile care cuprind astfel de reţele sunt extrem de vechi, au peste 30 de ani şi nu mai corespund cu ceea ce există de fapt în realitate, în teren. S-a construit foarte mult, fără o sistematizare corespunzătoare şi toate aceste modificări nu apar în evidenţa autorităţilor locale. Pentru aceasta, am avut astăzi o şedinţă de lucru cu direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei, precum şi cu reprezentanţii unei companii care oferă astfel de servicii şi care ne-au explicat care sunt paşii unui astfel de demers”, scrie Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, elaborarea de către administraţia locală a unei baze de date a reţelelor este o obligaţie stipulată în Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice. Din acest motiv, PMB intenţionează să colaboreze şi cu primăriile de sector pentru a colecta toate informaţiile pe care acestea le deţin, astfel încât dezvoltatorii care doresc să deschidă un şantier „să nu mai fie nevoiţi să obţină avize de la toţi furnizorii de servicii publice, ci să se adreseze Primăriei Capitalei care să poată emite, utilizând acest program, un singur aviz”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati