Primăria Municipiului București investește în modernizarea liniilor de tramvai

Primăria Municipiului București are în planul de investiții obiective noi care includ reabilitarea, atât a sistemului rutier, cât și a liniilor de tramvai pe mai multe artere importante.

În anul 2017, PMB a finalizat reabilitarea liniilor de tramvai pe două mari artere, Bulevardul Liviu Rebreanu și Șoseaua Pantelimon.

Totodată, se afla în curs de execuție lucrările la Penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între Str. Brasov și Terminal Tramvai 41 (5,9 km).

“Astfel avem în planul de lucru proiecte de reabilitare a sistemului rutier care includ și 18,5 km cale dublă de tramvai pe Bd. Dimitrie Pompei, strapungere Barbu Vacarescu, Nod Chitila – Inchidere inel median, B-dul Basarabia (intre Sos. Mihai Bravu si Sos. Dudesti Pantelimon), Supralargire Calea Calarasi – B-dul C. Coposu (str. Sfanta Vineri – Sos. Mihai Bravu), Bdul Chisinau”, se precizează pe pagina de Facebook a PMB.

In prezent, Primaria Capitalei elaborează proiectul tehnic pentru modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dubla linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea, după care se lansează achiziția pentru execuția lucrărilor. Valoarea totala a proiectului este de 5,9 milioane euro, cu finantare din fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati