Primăria Municipiului București va transforma cheiul Dâmboviței într-o zonă pietonală

0
188
Foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

Cheiul Dâmboviței va fi transformat în zonă de promenadă, potrivit unui anunț al Primăriei București, investiția fiind de 37 de milioane de lei.

Astfel, Splaiul Independenței va deveni un element de conectivitate cu centrul orașului și va lega, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor.

Vor fi construite platforme pietonale, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, unde va fi restaurat podul pietonal, va fi reconfigurată pista pentru bicicliști și vor fi amenajate spații verzi.

”Ne dorim ca zona «Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor» să devină un adevărat spațiu public destinat petrecerii timpului liber, un traseu de promenadă urbană”, precizează edilul Nicușor Dan, în postarea de pe pagina de Facebook a PMB.

Pentru acest obiectiv, a cărui valoare totală este de aproape 37 de milioane de lei fără TVA, sunt deja aprobați indicatorii tehnico-economici, iar acum se află în faza de finalizare a proiectului tehnic.

”După obținerea tuturor avizelor se va putea lansa și licitația pentru execuția lucrărilor”, arată municipalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.