Primăria Pantelimon amintește că ”urlalia”, obicei străvechi, este interzis și în acest an

Primăria orașului Pantelimon amintește cetățenilor că ”urlalia”, obicei străvechi prin care tinerii localității se strângeau în grupuri și aprindeau focuri mari, este interzis și în acest an.

”Urlalia este unul dintre obiceiurile vechi care s-a ținut până anul trecut și în orașul nostru de multe generații. Un obicei practicat de sărbătoarea Lăsatul Secului, prin care tinerii localității se strângeau în grupuri și aprindeau focuri mari.

Dorim să atragem atenția că acest obicei nu mai este permis nici în acest an! La fel ca și anul trecut, este complet intezis, atât din punct de vedere al respectării măsurilor de siguranță pentru prevenirea infecției cu Covid-19, cât și din perspectiva protecției mediului înconjurător!”, informează instituția într-o postare pe pagina de Facebook.

Primăria amintește că arderea anvelopelor auto sau a altor tipuri de deșeuri generează un fum toxic care poluează mediul înconjurător și cauzează neplăceri locuitorilor din zonă. Drept urmare, locuitorii sunt rugați să respecte această interdicție, în detrimentul acestui obicei.

”Avem cu toții responsabilitatea, pentru sănătatea noastră și a celor din jur, să creăm noi obiceiuri care să aducă același entuziasm, dar să fie sănătoase pentru noi și mediul înconjurător.”, conchide sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati