Primăria Sector 1 instalează senzori de măsurare a calității aerului în școli

Primăria Sectorului 1 a încheiat contracte de sponsorizare cu două dintre cele mai mari rețele de monitorizare a calității aerului din lume.

În urma acestui demers, Sectorul 1 va primi de la uRADMonitor și Airly un număr semnificativ de senzori de măsurare a calității aerului. Aceștia urmează să fie instalați, la exterior, în 18 unități de învățământ. În trei școli, senzorii urmează să fie instalați în interiorul sălilor de curs. Acești senzori sunt pasivi, nu emit nicio radiație dăunătoare și înregistrează mai mulți parametri esențiali pentru a înțelege calitatea aerului pe care îl respiră copiii.

Senzorii din exterior monitorizează parametri precum particule în suspensie, ozon sau compuși volatili, iar senzorii din interior monitorizează concentrația de dioxid de carbon (CO2), temperatura și umiditatea.

Mai multe studii au arătat o legătură strânsă între concentrația de CO2 și capacitatea de concentrare a copiilor. Astfel, aerisirea adecvată a sălilor de clasă este strâns legată de îmbunătățirea rezultatelor școlare ale copiilor.

„Pentru administrația pe care o conduc protecția mediului, reducerea poluării și apărarea sănătății locuitorilor reprezintă priorități de grad zero. Instalarea acestor senzori de monitorizare a calității aerului la interiorul și exteriorul unităților de învățământ ne ajută să vedem în timp real calitatea aerului pe care-l respiră copiii noștri la școală, iar dacă acesta nu este în parametri corespunzători să putem lua măsuri în regim de urgență”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati