Primăria Sector 1: ISU întârzie virarea banilor pentru decontarea cheltuielilor cu persoanele refugiate din Ucraina

Primăria Sectorului 1 informează persoanele din această zonă administrativă care cazează persoane refugiate din calea războiului din Ucraina că sunt înregistrate întârzieri majore în virarea banilor de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov pentru decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea acestor categorii de persoane.

Astfel, până la momentul prezentului anunț, Primăriei Sectorului 1 i-au fost virate doar un sfert din sumele aferente lunii decembrie 2022, în condițiile în care până la mijlocul lunii februarie trebuiau virate și  fondurile pentru luna ianurie 2023.

În aceste condiții, administrația locală a Sectorului 1 nu poate onora în acest moment cererile de plată aferente lunilor decembrie 2022 și ianuarie 2023. Administrația locală a Sectorului 1 va deconta banii pentru aceste luni în termen de maximum trei zile din momentul în care îi sunt virate fondurile de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Potrivit legislației în vigoare, Primăria Sectorului 1 primește doar cererile de decontare a cheltuielilor cu hrana și cazarea  de la cetățenii din Sectorul 1 care cazează persoane refugiate din zona de conflict din Ucraina și virează banii în contul acestora, însă fondurile nu provin de la bugetul local al Sectorului 1, ci din bugetul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati