Primăria Sector 4 investește patru milioane de euro în revitalizarea zonei Drumul Crețeștilor

0
101

Grădiniță, terenuri de sport, străzi asfaltate și blocuri de locuințe reabilitate.se regăsesc în cel mai mare proiect de incluziune socială pe care Primăria Sectorului 4 spune că îl implementează într-una dintre cele mai sărace zone din București.

Patru milioane de euro, bani europeni, vor fi investiți în cartierul din Aleea Nehoiu și Drumul Crețeștilor, în care sute de familii nevoiașe locuiesc de ani buni la limita subzistenței.

Din această sumă, 1,5 milioane de euro reprezintă costurile lucrărilor de reabilitare și modernizare a blocurilor de locuințe sociale. Este vorba de locuințe pe care primaria le închiriază, în condițiile legii, la sume modice  cuprinse între 24 de lei – 96 de lei/ lună, pe o perioadă de 5 ani, persoanelor care au o situație socială dificilă, nu au o locuință și nici nu își pot permite achiziționarea uneia și care, de la momentul în care au fost date spre folosință, nu au fost reparate sau modernizate niciodată.

Două blocuri au fost deja reabilitate termic, vechile instalații electrice și sanitare au fost înlocuite, au fost montate sisteme de încălzire, iar la alte imobile lucrările continuă și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Întreaga zonă va fi refăcută, cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii, pentru care se va construi inclusiv o grădiniță de aproximativ 150 de locuri.

Mai mult, suma de 1,5 milioane de euro va fi direcționată către acțiuni integrate în furnizarea de servicii medicale, de integrare pe piața muncii, în educatie și  asistență juridică. Mai exact, se vor face cursuri de formare profesionala pentru persoanele defavorizate, care vor fi ajutate să-și găsească un loc de muncă.

“Nu putem spune că oamenii sunt egali, dacă nu avem grijă în mod egal de ei. Nu putem împărți Bucureștiul și nici Sectorul 4 în oameni care se bucură de civilizație și în zone lipsite de perspectivă. Astăzi, am venit aici să oferim speranță, să oferim realitate, să arătăm că se poate și că nu lăsăm pe nimeni în urmă, că nu vom mai permite să lăsăm pe nimeni să sufere de frig iarna sau de căldură vara în blocuri neizolate. Trebuie să terminăm cu noroaiele și cu gunoiul de pe străzi. Spațiile verzi, asfaltul nu sunt un lux de care să se bucure doar centrul Capitalei. Copiii noștri au dreptul de a merge la școli sigure, dotate corespunzător. Nu putem tolera diferențele de dezvoltare uriașe, pe care le regăsim astăzi între cartierele noastre. Vreau să punem capăt în Sectorul 4 oricărei discriminări. Indiferent de etnie, de condiția socială, de venituri, administrația locală este obligată să ofere comunității acces corect și total la beneficiile civilizației. Trebuie să avem cu toții încredere și împreună vom reuși, așa cum astăzi suntem parte a unui proiect european, pentru că Europa ne oferă sprijin și soluții pentru  a reduce aceste decalaje de dezvoltare ce există la nivelul Bucureștiului.” a declarat Daniel Băluță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.