Primăria Sector 5 reduce preţul chiriilor spaţiilor comerciale în Piaţa Rahova

Primăria Sector 5 a adoptat un Proiect de Hotărâre privind reducerea chiriilor pentru comercianţii şi producătorii români, în spaţiile comerciale administrative ale Administraţiei Pieţelor Sector 5.

Pentru a asigura continuitatea dezvoltării pe plan local a activităţilor comerciale din spaţiile închiriate în pieţe şi pentru a contracara creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale fără precedent, s-a aprobat diminuarea tarifului minim de la care să pornească procedura de licitaţie pentru Piaţa Rahova de la 30 euro/mp/lună la 20 euro/mp/lună.

În acest sens, Consilierul Local, Viceprimarul Interimar şi iniţiatorul proiectului, Oleg Burlacu, susţine că această măsură este menită să amelioreze efectele negative cauzate de creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. Această măsură este un sprijin suplimentar pentru cetăţenii Sectorului 5, împiedicând creşterea preţului la alimente prin diminuarea tarifului pentru chirie în Piaţa Rahova. Acesta a punctat faptul că „o administraţie eficientă presupune luarea unor măsuri de o manieră flexibilă care să sprijine în mod direct cetăţenii”.

De asemenea, Primarul Interimar al Sectorului 5, Constantin Ion Melnic, menţionează faptul că sunt binevenite toate măsurile care sprijină cetăţenii Sectorului 5 şi societăţile comerciale locale în contextul actual printr-o administraţie eficientă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati