Primăria Sector 6 a inițiat un protocol de colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Consiliul Local Sector 6 a aprobat Proiectul de hotărâre privind solicitarea acordului expres al Consiliului General al Municipiului București de a iniția un Protocol de colaborare între Sectorul 6 al Municipiului București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Asociația Peisagiștilor din România-filiala București și Ordinul Arhitecților din România-București, în scopul implementării unor proiecte de regenerare urbană, pentru conservarea și dezvoltarea spațiului verde public și a biodiversității.

Scopul principal al Protocolului îl constituie abordarea profesională a dezvoltării spațiului verde public din Sectorul 6 al Capitalei, în vederea îmbunătățirii calității peisajului și a vieții în mediul urban.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, este necesară restructurarea, reconfigurarea și extinderea spațiilor verzi la nivelul Sectorului 6, prin implementarea unor proiecte sustenabile, adaptate dinamicii urbane, în scopul creșterii calității spațiilor publice.

De altfel, în susținerea ideii angajării profesioniștilor în administrație, primarul Ciprian Ciucu a declarat recent: „Specialiștii trebuie să revină in administrație! Avem nevoie de ei, mai ales pe urbanism, peisagistică și horticultură. 

Pentru a nu  mai maltrata arborii din Sectorul 6, am cerut Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 să angajeze persoane cu studii superioare – horticultori – care, conform unei proceduri, să supervizeze toaletarea arborilor. Prea mulți copaci au fost omorâți din ignoranță”.

Anunțul de angajare poate fi regăsit aici: https://adps6.ro/administratia-domeniului-public-si-dezvoltare-urbana-sector-6-angajeaza-horticultori/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati