Primăria Sector 6 începe delimitarea spaţiului de lângă unitățile de învăţământ, unde masca devine obligatorie

Primăria Sectorului 6 demarează campania de delimitare a spațiului din exteriorul unităţilor de învăţământ, unde purtarea măştii de protecție este obligatorie.

Potrivit prevederilor aprobate de președintele CMBSU (prefectul Capitalei – Gheorghe Cojanu), administrația locală Sector 6 va afişa printr-un semn distinctiv delimitarea spaţiilor publice deschise, aflate pe o rază de 50 de metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ, unde purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Conform documentului menționat, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spaţiile publice deschise aflate pe o rază de 50 de metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ, de luni până vineri, în intervalul orar 07.45 – 21.15.

Pentru delimitarea acestor spații exterioare unităților de învățământ, ADPDU Sector 6 folosește pictograme adecvate, format A4, ce vor fi afișate la loc vizibil, conform prevederilor CMBSU.

Noile măsuri au fost adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor SARS COV-2, în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în Municipiul Bucureşti.

Menţionăm faptul că, în perioada imediat următoare, se vor intensifica acţiunile de control în perimetrele unităţilor şcolare în vederea asigurării respectării noilor măsuri de protecţie stabilite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati